Tenis 10

Tenis 10

Programul Tenis10, implementat la Tenis Club Tivoli, reprezinta un nou concept in Romania, fiind dezvoltat de Tenis Partener, in colaborare cu Federatia Romana de Tenis si Academia Sever Dron, pe baza campaniei internationale de initiere si invatare a tenisului “Tennis Play&Stay – Serve Rally Score“, sustinuta de Federatia Internationala de Tenis (ITF). Tenis10 ia in calcul cateva principii simple, prin care copiii cu varsta pana in 10 ani se orienteaza catre tenis si, cu ajutorul unor antrenamente si al unor competitii specifice, raman atasati sportului si fac primii pasi spre a deveni adevarati performeri.

Tenisul trebuie adaptat varstei, capacitatilor fizice ale copilului. Altfel, mingile sar prea mult, iar schimburile sunt mult prea scurte. Pentru ca jucatorul sa nu-si piarda interesul, sa indrageasca tenisul si sa-l deprinda usor, e nevoie de:

  • Terenuri mai mici.
  • Mingi mai usoare.
  • Rachete mai scurte.

Circuitul Tenis10 presupune o serie de turnee de tenis organizate în toată țara. Tenis Club Tivoli dorește să se alăture efortului de a promova tenisul în rândul celor mici și a inclus în calendarul competițional pentru anul 2015 un număr de 2 turnee adresate copiilor sub 10 ani. Aceste turnee se desfășoară după următorul calendar:

  • 21 Mai 2015 – GOLD
  • 24 Iulie 2015 - SILVER